yin yoga medicine

yin yoga medicine opleiding juni 2017

Na een eigen yogaweek georganiseerd te hebben, mocht ik me nu zelf onderdompelen in de yoga. Yin yoga is wel echt mijn favoriete yoga. Er gebeurd zoveel in je lichaam en in je hoofd. Iedere keer weer maakt het me blij te zien wat deze vorm van yoga allemaal kan doen voor je lichaam en geest. Tuurlijk is iedere vorm van yoga en beweging goed maar bij yin gebeurd er bij mij toch veel meer. Door langer in houdingen te zien/liggen komt er veel los in het lichaam. De connective tissue wordt soepeler maar we kunnen vooral blokkades die we soms jaren geleden al in ons lichaam opgeslagen hebben, in ons lichaam zelf oplossen en dat is prachtig.

Omdat ik hier de benefits zelf zo van ondervind wil ik hier dan ook graag verder mee. Super blij was ik dan ook toen deze opleiding voorbij kwam. Ik dacht direct daar wil ik bij zijn en dit gaat me nog meer helpen mijn pad te volgen en nog beter mensen te kunnen helpen.

inhoud yin yoga medicine opleiding

De yin yoga medicine opleiding die ik heb gevolgd heeft een prachtige combinatie van assisted yin yoga, shiatsu, cranio sacraal en functionele osteopathie. Allemaal elementen die me zeer aanspreken en wat een mooie aanvulling is op de yin yoga die ik nu al geef. Deze opleiding geeft me de mogelijkheid en handvaten om mensen veel gerichter te kunnen helpen en assisteren met klachten aan de rug, schouders en nek bijvoorbeeld.

Naast het doel straks andere mensen beter te kunnen helpen en begeleiden is een yogaopleding ook altijd weer een opleiding met jezelf. Alle yoga, meditatie en praktijklessen helpen weer om dichter bij jezelf te komen en om ook eigen blokkades op te lossen. Dubbel zo mooi dus. Je kennis uitbreiden en ook jezelf helen. Kortom het was een week werken aan mezelf om al deze kennis weer door te kunnen geven en te kunnen delen met anderen.

We zaten op de prachtige lokatie La Locanda della Quercia Calante in Castel Georgio. Prachtige yogaruimtes en super goede verzorging.

  yin yoga medicine - the flower of life 

Yin yoga: thuiskomen in mijn lichaam

De eerste dag starte met een prachtige yin les van Eelco. Alle seizoenen kwamen aan bod, de combinatie van de muziek en de hartopeners zorgden ervoor dat alles direct goed open gezet werd. Langzaam voelde ik hoe ik in de houdingen weer meer ruimte kreeg en spanning los aan het laten was. Het was als thuiskomen in mijn eigen lichaam en daarbij contact maken met mijn hart.

En na een lange dag reizen van boot, met auto naar het vliegtuig, trein en auto was het een genot om weer in mijn lichaam te landen. Geen last van zeebenen meer gehad de dagen erop. Iets wat ik normaliter altijd wel heb.

Iedere dag starten we de dag met meditatie om half 8 daarna ontbijt en vervolgens een assisted yin les. Allen in stilte. Hoe vaak zoek je de stilte even op? Ik vind het zelf altijd heel erg lastig om te mediteren maar je merkt toch dat je je dag anders begint. Dat je direct in je lichaam zit en niet de nodige tijd heb om op te starten.

Mooi om zo toch weer te ervaren dat het ook vooral om jezelf gaat. Geven en jezelf (lichaam) ook helen. En vooral ook weer even scherp stellen dat yin yoga niet om comfort gaat maar juist om discomfort. Hierdoor kun je eigen blokkades in je lichaam oplossen. Het water (connective tissue) wat bevroren water is geworden, weer ontdooien. Weer ruimte maken in je lichaam zodat de energie weer kan stromen.

verblijf tijdens de yin yoga medicine - the flower of life   yin yoga medicine in Italie - the flower of life

wat houd de yin yoga medicine opleiding in?

Wat hield de yin yoga medicine opleiding precies in? Hieronder wat meer informatie mocht je interesse hebben om zelf een opleiding te volgen. Of als je interesse heb om eens een assisted yin te ontvangen.

In de cursus Yin Yoga Medicine staat pathologie centraal in relatie tot de bijbehorende Yin Yoga houdingen.  De cursus bestaat uit 3 modules. Module 1 van het Yin Yoga Medicine® programma, richt zich vooral op het bekken, sacrum en lage rug. Module 2 richt zich op heup-, en knieklachten en module 3 op nek, schouders en armen.

Inzichten vanuit de Shiatsu, Functionele osteopathie en Cranio-Sacraal therapie worden aangereikt. Wanneer cursisten een houding in de Yoga niet optimaal kunnen innemen of uitvoeren, kan hiermee snel middels een individuele sessie (Yin Yoga Medical) ruimte gemaakt worden in het gewricht, de fascie, het bijbehorende meridiaanstelsel, en het human bodyfield. Deze nieuwe opleiding binnen de Yin Yoga richt zich vooral op het invullen en neerzetten van de individuele sessies bij een Yin Yoga docent. Personal Yoga krijgt hiermee een volwaardige inhoud vanuit de Yin en voedt haar medicinale en helende karakter.

Wat wordt er behandeld?

Per dag wordt er aan de hand van pathologie een overzicht van de houdingen vanuit de yin yoga gegeven. De assisted yin van de houdingen wordt uitgebreid toegelicht, de functionele osteopathie wordt toepasbaar voor de yogadocent, de betreffende meridianen bij deze problematiek worden uitgebreid toegelicht, handgrepen uit de shiatsu en craniosacraal therapie voor de yogadocent worden ingevoegd. Onderwerpen voor de invulling van de dagen zullen onder andere zijn:

  • specifieke en aspecifieke rugklachten (SI problematiek en discopathie)
  • bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
  • knie artrose en enkelklachten
  • heupklachten en heupartrose
  • schouder- en nekklachten in relatie tot whiplash problematiek

Meer info over bivag kun je vinden op hun website.

yon yoga medicine - the flower of life

graag een assisted yin ontvangen?

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je wel eens een assisted yin willen ontvangen? Kun je hulp gebruiken bij het loslaten van de spanning in je lichaam? Dan help ik je graag. Tijdens de 1 op 1 sessie kijken we samen naar het stuk waar je aan wil werken. Yin houdingen samen met cranio sacraal, shiatsu en functionele osteopathie zorgen ervoor dat je na een 1 op 1 weer helemaal ontspannen bent en meer ruimte hebt gemaakt in je lichaam.

Voor meer info mail naar info@the-flower-of-life.nl of gebruik het contactformulier.

Deel dit bericht op social media!

Lidmaatschap bij Young Living

Meer weten?