De dag van het werkplezier

Iemand vertelde me gisteren het is morgen de ‘Dag van het Werkplezier’. Ik dacht dat is een mooi moment om daar eens wat over te schrijven. De Dag van het Werkplezier is de dag dat het gaat om plezier op het werk. In een tijd waarin de druk voor medewerkers hoog is en veel bedrijven ook te maken hebben met een personeelstekort is werkplezier voor de werknemer en werkgever belangrijk. Veel stress en burn-outs liggen om te hoek. Zorgen voor werkplezier voorkomt dat mensen sneller ontevreden worden. En daarom is deze dag in het leven geroepen om aandacht te besteden aan plezier in het werk i.p.v. presteren en leveren. Maar hoe zorg je dat je medewerkers plezier hebben in hun werk en wat zijn de voordelen voor lichaam en geest?

Home retreat box - the flower of life Amsterdam

Waarom is werkplezier zo belangrijk?

We leven in een maatschappij die continue aanstaat en veelal zitten we met z’n allen op die trein. Hogere werkdruk, minder mensen maar meer werk in een kortere tijd. Je hoort het vaak om je heen. Daarnaast nog een gezinsleven waar ook genoeg te regelen valt. Wanneer je het naar je zin hebt op je werk en de sfeer positief is en je energie geeft, neem je dit ook weer mee naar huis. Ervaar je geen werkplezier dan komen klachten sneller om de hoek kijken.

Burn-out is een ziekte geworden die meer en meer voorkomt en we kennen allemaal wel iemand in de omgeving die er ervaring mee heeft. De druk is hoog en voor de werknemer is het daarom des te belangrijker dat de werknemer hier oog voor heeft en zorgt voor een juiste balans. Werkplezier speelt een belangrijke rol en in veel bedrijven is er nog te weinig aandacht voor. 

Deze dag van het werkplezier is in het leven geroepen voor werkgevers om ze aan te moedigen hier meer aandacht aan te geven. Werkplezier is hierin net zo belangrijk als erkenning, waardering en persoonlijke ontwikkeling.

Wat kun je als werknemer allemaal doen om het werkplezier te vergroten?

The flower of life helpt je graag om datgene wat het beste bij je werknemers past aan te bieden. Vitaliteit is energie

1) Stoelmassage:
Een 15 of 20 minuten durende massage zittend op een stoel waarbij we de werknemer een massage geven. 

Voordelen stoelmassage:

* Vermindert stress, spanning en angst
* Geeft energie en vitaliteit
* Helpt om vastzitten spieren en spierknopen los te maken
* Kan rugpijn, hoofdpijn en vermoeidheid verminderen

Door de ontspannende werking van de stoelmassage zullen klachten als stress en frustratie op de werkvloer aanzienlijk verminderen en kan ziekteverzuim afnemen. Na een stoelmassage kan de werknemer fris en vitaal het werk hervatten.2) Bedrijfsyoga:

Stretch en flex tussen het werk door met fijne oefeningen om de schouders en de rug weer wat losser te maken, stoelyoga of juist een ontspannende yin yogales aan het einde van de dag. Een aantal bedrijven bieden yoga op het werk aan maar denk ook aan het aanbieden van online yoga zodat je na een lange dag werken thuis lekker je matje uitrolt en je nergens meer heen hoeft. De dag van je af laten glijden zodat je in rust en ontspanning de avond en nacht in kan gaan.


3) De kracht van geur:
Tijdens ons werk maken we gebruik van aromatherapie. Het gebruik van essentiële oliën tijdens massage en yoga hebben een therapeutische en diepere werking. Maar ook het inzetten van geur op de werkvloer of op je thuiswerk plek kan de werknemer helpen meer focus te houden, alerter te blijven en aan het einde van de dag juist weer makkelijker te ontspannen.

4) AFT coaching:

Pak je belemmerende gedachten aan met Aroma Freedom Technique. De AFT coaching technique helpt je om inzicht te krijgen in wat je belemmert en om negativiteit los te laten.
Dit kunnen gevoelens, gedachten en overtuigingen zijn.
Je doelen halen, angsten loslaten om weer verder te kunnen gaan met het halen van je doelen of lekkerder in je vel zitten. Wanneer je deze loslaat, ontstaat er ruimte voor positiviteit en voor meer werkplezier en werkgeluk.

Lees hier meer over AFT Coaching.

Wist jij dat je via je werk recht hebt op POB?

POB ook wel persoonlijk ontwikkelingsbudget. Voor heel veel medewerkers van bedrijven is het mogelijk om gebruik te maken van een zgn Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB).Met dit budget kan de medewerker zelf kiezen waar hij of zij dit aan wil spenderen voor zijn of haar eigen welzijn. Het POB kan besteed worden een gezondheidsbevorderende programma’s, training en coaching.

Check je werkgever of dit ook voor jou mogelijk is! Wij helpen je graag op weg met AFT coaching, yoga, massage of aromatherapie. Meer vitaliteit en meer werkplezier voor werknemer en werkgever.

Meer informatie nodig? Laat het ons weten via ons contactformulier.

The Flower of Life
Average rating:  
 0 reviews

Deel dit bericht op social media!

Lidmaatschap bij Young Living

Meer weten?