Voetreflexmassage

Voetreflexmassage

Thaise voetreflexmassage is een alternatieve geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam activeert. Bij Thaise voetreflexmassage worden de drukpunten op de voetzool gestimuleerd met een stokje. In Azië is voetreflexologie de meest voorkomende massage die gebruikt wordt als behandeling tegen o.a. slapenloosheid, hoofdpijn, rugpijn, pijn in de knie, problemen in de voet en stress.

 

Walk as if you are kissing the earth with your feet –
Thich Nhat Hanh

Het doel van een voetreflexmassage is vermindering van lichamelijke en geestelijke spanning. De Thaise voetreflexmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen. Daarna wordt de voet licht gemasseerd en behandeld met de acupressuur methode. De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen terug te vinden op de voetzool. Door de voetreflexmassage worden de organen gestimuleerd in hun werking, en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

 
voetreflex massage amsterdam

Wat is een voetreflexmassage?

Thaise voetrefloxologie is een massage techniek gericht op de voeten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale houten stick. De techniek is er op gericht om het lichaam te stimuleren en te ontspannen en om het lichaam weer naar een gezonde balans te herstellen op een natuurlijke manier. Door acupressuur uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd. De massage wordt vaak als aangenaam ervaren.

Veel mensen ervaren tijdens de massage tintelingen en prikkels. Een lichte pijnprikkel kan wijzen op een blokkade van de energiestroom. Door de drukpunten zacht te masseren en acupressuur toe te passen, zal de blokkade worden verminderd of zelfs worden opgeheven. Voetreflexmassage hersteld de balans in het lichaam en laat energie weer stromen.

Waar is voetreflexmassage goed voor?

Wat kost een voetreflexmassage?

30 minuten voetreflexmassage

37
50   per massage
  • duur : 30 minuten

45 minuten voetreflexmassage

60
00   per massage
  • duur : 45 minuten

60 minuten voetreflexmassage

70
00   per massage
  • duur : 60 minuten

Wat houdt een Thaise voetreflex massage in?

Voordat we starten met de behandeling onderzoeken we tijdens een uitgebreide intake de voeten en bespreken we eventuele klachten. Maar ook zonder specifieke klachten is een voetreflexmassage een fijne manier om je voeten extra aandacht te geven. De behandeling heeft een stimulerende werking op circulatie van bloed, lymfe-, zenuw- en energiebanen. Door het masseren van de zones op en onder de voet, die corresponderen met organen en andere delen van het lichaam, worden de zenuwuiteinden weer schoon en de energiebanen weer vrij, waardoor energie- en bloed toevoer naar de organen herstelt. Naast de behandeling aan de voeten worden ook de enkels, kuit-, knie- en spiergewrichten meegenomen in de massage.

Wat is het verschil tussen voetmassage en voetreflexologie?

De manier van masseren is bij beide massages anders. Bij een voetmassage worden vaak vloeiende bewegingen gebruikt zoals strijken en kneden. Hierbij blijft het effect van de behandeling meer aan de oppervlakte. Bij een voetreflexmassage wordt meer gebruik gemaakt van drukkende en trillende bewegingen. Deze worden afgewisseld met meer ontspannen technieken als strijken en kneden. Deze manier van masseren kan soms pijnlijk zijn, maar de werking is op de diepere lagen en blijft daardoor langer zijn effect behouden.

Meer weten of een voetreflex boeken?

Wil je meer weten over onze sport massage in Amsterdam of wil je een massage boeken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Over the flower of life

The flower of life heeft als doel om te ondersteunen bij gezondheid en algeheel welbevinden door het toepassen van acupressuur therapie, massage yoga en stoelmassage in Amsterdam (en omgeving).
We werken met Young Living oliën en -voedingssupplementen voor energie en ontspanning.

Lidmaatschap bij Young Living

Meer weten?