Essentiële oliën op het werk

De kracht van essentiële olie op de werkvloer

Essentiële oliën kunnen een grote ondersteunende factor zijn op de werkvloer. Op zowel werkplekken als kantoren als in (zorg)instellingen. De oliën kunnen het stressgevoel verminderen, het immuunsysteem ondersteunen en het gevoel op een natuurlijke manier ondersteunen. De oliën hebben een positieve invloed op de gezondheid en het gevoel van de mensen die in de gebouwen werken of wonen.

Ziekteverzuim en essentiële oliën

Het welzijn van medewerkers is bij veel bedrijven al een groot aandachtspunt. Steeds meer organisaties zijn zich bewust van luchtkwaliteit in het gebouw en het effect hiervan op de gezondheid en het welzijn van het personeel. Uit onderzoek is gebleken dat je eigenlijk dagelijks elke twee uur de lucht in een gebouw moet verversen. Maar de ventilatie die hiervoor nodig is, is niet altijd mogelijk. Hierdoor klagen mensen over bijvoorbeeld hoofdpijn, droge ogen, vermoeidheid, geïrriteerde luchtwegen, allergie en zelfs slapeloosheid.

Naast de luchtkwaliteit is stress nog steeds van de oorzaken van ziekteverzuim. De werkdruk en de snelheid van de maatschappij is niet altijd bij te benen.

Essentiele oliën hebben een positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van medewerkers, personeel en bewoners van bedrijven en zorginstellingen. Al in 1955 constateerden de onderzoekers Keller en Kober dat essentiële oliën bacteriën in de lucht verminderden of zelfs vernietigden.

Hoe werkt dat dan?

Door de slechte luchtkwaliteit in kantoren, hangen er allerlei vervuilende en ziekmakende stoffen in de lucht, microben genoemd, die niet bevorderlijk zijn voor je gezondheid. Essentiele oliën zijn natuurlijke, microbe dodende stoffen die dit kunnen uitschakelen. Dit komt doordat ze als eigenschap hebben dat ze de stofwisseling op celniveau kunnen beïnvloeden en hierdoor bacteriën en virussen kunnen uitschakelen. Met name oliën van bomen, diverse kruiden en citrusvruchten hebben een antiseptische werking.

Naast de luchtzuiverende oliën zijn er ook oliën kunnen ook worden gebruikt voor de sfeer in een gebouw.

Wat ruikt het hier lekker!

Geuren roepen emoties op bij mensen, ze geven je een bepaald gevoel. Denk maar aan pepermunt, dat geeft een fris gevoel. Of citroen, dat geeft een schoon gevoel. Door de oliën op de werkvloer te gebruiken, geef je mensen ook een bepaald gevoel. Er zijn oliën die een rustgevend effect hebben, zoals bijvoorbeeld lavendel, of die juist de boel een beetje oppeppen na de lunch. Daar kun je dus bijvoorbeeld pepermunt voor gebruiken. Afhankelijk van het bedrijf of de zorginstelling, kun je het gebruik van de essentiële oliën afstemmen op de behoefte.

Hoe kun je de oliën gebruiken op kantoor?

Bij the flower of life gebruiken we de oliën van Young Living. Deze pure essentiële oliën worden onder eigen beheer geproduceerd en krijgen het zogenaamde ‘seed to seal’ keurmerk mee. Dit betekent dat het hele productieproces wordt gecontroleerd, vanaf het zaaien van de grondstof tot aan het dichtdraaien van het flesje. Voor het verspreiden van deze oliën zijn er diverse diffusers.

Wil je advies over hoe je de essentiële oliën bij jou op de werkvloer kunt gebruiken of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. We kunnen de behoefte van de mensen op het kantoor of in de instelling in kaart brengen en hierop een olie advies op maat geven.

Kies een massage:
Ontspanningsmassage
30 minuten
€ 35
Ontspanningsmassage
45 minuten
€ 50
Ontspanningsmassage
60 minuten
€ 65
Deep tissue massage
30 minuten
€ 35
Deep tissue massage
45 minuten
€ 50
Deep tissue massage
60 minuten
€ 65
Sportmassage
30 minuten
€ 35
Sportmassage
45 minuten
€ 50
Sportmassage
60 minuten
€ 65
Voetreflexmassage
30 minuten
€ 35
Voetreflexmassage
45 minuten
€ 50
Voetreflexmassage
60 minuten
€ 65
Raindrop massage
60 minuten
€ 75
Stoelmassage
15 minuten
€ 16
Stoelmassage
20 minuten
€ 22.5
Stoelmassage
30 minuten
€ 30
Zweedse massage
30 minuten
€ 35
Zweedse massage
45 minuten
€ 50
Zweedse massage
60 minuten
€ 65
Thai table massage
60 minuten
€ 70
Thai table massage
90 minuten
€ 95
Selecteer een datum en tijd:
Vul je gegevens in:
Totaal €

Lidmaatschap bij Young Living

Meer weten?