Kinderyoga & tieneryoga

LET OP: op dit moment worden er geen kinderyoga lessen gegeven. Heb je interesse in een workshop om te organiseren of een kinderfeestje? Stuur me dan een mailtje dan nemen we contact met je op.

Bij kinderyoga draait het vooral om plezier maken. Spelenderwijs laten we kinderen bewust worden van hun lichaam en ervaren ze ook rust door meditatie oefeningen.
Het gaat bij de kinderyoga dus minder om het correct uitvoeren van de houding en de techniek.
Yoga voor kinderen wordt op een andere manier gegeven dan de yoga voor volwassenen.  De yogaoefeningen worden op een speelse, aangepaste wijze aan de kinderen aangeboden.
De oefeningen vragen wel eens inspanning en niet alle oefeningen zijn voor ieder kind even makkelijk, maar in zijn totaliteit is kinderyoga in een veilige omgeving een uurtje nuttig én plezierig met je eigen lichaam bezig zijn. Kinderen merken dat ze zich beter gaan voelen als ze met yoga bezig zijn.

Tijdens de kinderyoga lessen beleven we met z’n allen allerlei avonturen. Dansend op het strand, op reis door de woestijn, slingerend als een aap, als piraat op een piratenboot of zwemmend in de zee op onderwater avontuur. De lessen zijn geschikt voor kinderen van 6-11 jaar.

De tienerles bestaat uit een aantal onderdelen. Zo doen we verschillende yogahoudingen en is er aandacht voor ademhalingsoefeningen. Naast deze oefeningen is er aandacht voor concentratie- en balansoefeningen en we laten spanning los door bijvoorbeeld yogadans op muziek.

Wat is Kinderyoga & tieneryoga ?

Tijdens de kinderyoga lessen beleven we met z’n allen allerlei avonturen. Dansend op het strand, op reis door de woestijn, slingerend als een aap, als piraat op een piratenboot of zwemmend in de zee op onderwater avontuur. De lessen zijn geschikt voor kinderen van 6-11 jaar.

Inhoud van de les

Door yoga te beoefenen worden de kinderen ook meer bewust van hun eigen lichaam en het functioneren ervan. Een les kinderyoga bestaat uit de volgende onderdelen:
– opwarmen
– asana’s, dit zijn lichamelijke oefeningen
– ademhalingsoefeningen / meditatie
– massage

Kinderyoga the flower of life

Dit ben ik, Leontine Denisse

Mijn naam is Leontine Denisse en ik woon in Amsterdam. In 2010 ben ik gestart met yoga. Door te hard werken, te veel stress en te weinig aandacht voor mijn lichaam, was ik uitgeput. Met yoga heb ik de balans teruggevonden. Ik voel nu veel beter aan waar mijn lichaam behoefte aan heeft. De eerste vijf jaar heb ik zelf yogalessen gevolgd en van diverse yogavakanties genoten. In februari 2014 volgde ik in India een week lang yogalessen. Ik kreeg daar goede uitleg over wat de oefeningen met je lichaam doen. Daar wilde ik meer over weten. Vooral yin yoga vond ik interessant. Ik merkte dat ik baat had bij deze vorm van yoga. Het stelt mij in staat om de rust terug te vinden. Om alle drukte van het dagelijks leven naast me neer te leggen.

Een Kinderyoga & tieneryoga les volgen

Op dit moment worden er alleen Kinderyoga & tieneryoga Workshops gegeven, of lessen op aanvraag.

De les wordt in een avontuur gegeven of met een speciaal thema.

En het leuke is dat de kinderen vaak zelf houdingen uitvinden waardoor de creativiteit van de kinderen tijdens de lessen alle ruimte krijgt.

Yoga voor kinderen kan o.a. een gunstige rol spelen bij kinderen die problemen hebben met de concentratie, coördinatie, ademhaling, beweging/motoriek, slapen, angsten en gedrag.

Er zijn lessen voor verschillende leeftijdsgroepen, de lessen worden aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de kinderen.

Kinderen van bijvoorbeeld vier jaar hebben nog geen goed evenwichtsgevoel. De verhouding van de verschillende lichaamsdelen verandert in de loop der jaren waardoor voor iedere leeftijd bepaalde oefeningen meer geschikt zijn. Maar het belangrijkste is dat we alle oefeningen met plezier doen.

Door het beoefenen van kinderyoga, ontwikkelen kinderen hun innerlijke kracht en balans. Ze leren ontspannen, positief denken en zichzelf te zijn. Het helpt kinderen om hun lichaamshouding en ademhaling te verbeteren, het lichaam soepel en sterk te maken. Daarnaast vergroten ze hun sociale vaardigheden, bevorderen ze hun creativiteit. krijgen ze meer zelfvertrouwen en wordt het zelfbewustzijn verhoogd. Kinderyoga heeft ook een positief effect voor kinderen die last hebben van concentratiestoornis, buik- en hoofdpijn, slaap-, coördinatie- en ademhalingsproblemen,  slechte motoriek, nervositeit, angsten, overactief of naar binnen gekeerd gedrag.  In een tijd waarin kinderen veel moeten op school en daarbuiten kunnen kinderen yoga dus heel goed gebruiken in hun dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en teveel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn.  Buiten dat yoga super leuk is om te doen is het dus ook nog eens heel goed.

kinderyoga 6 – 11 jaar

Tijdens de kinderyoga lessen beleven we met z’n allen allerlei avonturen. Dansend op het strand, op reis door de woestijn, slingerend als een aap, als piraat op een piratenboot of zwemmend in de zee op onderwater avontuur. Kinderen vinden het heerlijk om te bewegen. Tijdens de lessen is er daarom veel aandacht voor dansen en bewegen. Maar tegelijktijd word er tegenwoordig ook veel van de kinderen verwacht zoals school bijvoorbeeld. Daarom besteden we ook tijd aan ontspanning, bewuste ademhaling en voelen. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met allerlei oefeningen. De fantasie van de kinderen krijgt hierbij alle ruimte. Door oefeningen met de ademhaling leren de kinderen rustig te worden. Dit kan helpen als een kind bang of druk is. We doen yogaspelletjes, doen dieren na, we dansen en zingen mantra’s, we leren over de chakra’s, we tekenen,we masseren elkaar of jezelf (over kleding) en we ontspannen tijdens een heerlijke droomreis!

In yoga ontwikkelen kinderen hun creativiteit, zelfvertrouwen, sociaal-emotionele vaardigheden, concentratievermogen, motoriek, spierkracht en expressie. Zij leren hun balans te vinden tussen inspanning en rust. Heerlijk vrij en met plezier bewegen en jezelf zijn. Yoga kan voor kinderen ook helpen in het bijdragen aan een positief zelfbeeld.

Kinderyoga is goed voor alle kinderen. Voor (hoog) gevoelige kids en/of kids met een stoornis in het autistisch spectrum zijn deze lessen een aanrader!

tieneryoga 11-16 jaar

De tieneryogales bestaat uit een aantal onderdelen. Zo doen we verschillende yogahoudingen en is er aandacht voor ademhalings-oefeningen. Naast deze oefeningen is er aandacht voor concentratie- en balansoefeningen en we laten spanning los door bijvoorbeeld yogadans op muziek. In de les is er genoeg ruimte om eens lekker te lachen, gek te doen of om eens te zeggen waar je over in zit. Respect en liefde voor jezelf & elkaar vinden we erg belangrijk in een les! Iedere les is er aandacht voor een speciaal thema. Denk hierbij aan kracht en bijvoorbeeld zelfvertrouwen. Elke tiener voelt zich af en toe onzeker. Er wordt veel van je gevraagd, innerlijk en uiterlijk verandert er veel en je wilt je graag losmaken en zelfstandig worden. Dat kan zorgen voor klachten als concentratieproblemen, moeite met slapen en sombere gedachten.  Yoga kan je helpen rust en ontspanning te vinden.

Tijdens de yogales hoef je ook niet te presteren. Het gaat er niet om wie de beste is, het gaat er om dat het gezellig is en je leert hoe je respectvol met jezelf maar ook met anderen kunt omgaan..

In de yogalessen ga je ontdekken dat je goed bent zoals je bent. Je leert opgebouwde spanning herkennen en er actief iets mee te doen. De oefeningen zorgen dat je lichaam flexibel en sterk wordt. Daarbij is het niet belangrijk hoe je er uitziet maar wel hoe je je voelt.

Kinderfeestje organiseren met kinderyoga?

Lijkt het je leuk om eens een keer kinderyoga te doen tijdens een kinderfeestje? Dat kan :-).

Het is mogelijk om dit bij je thuis te organiseren of op lokatie.

Samen bepalen we dan een thema voor een leuke workshop en maken we er een mooi feestje van.

Ga je mee op avontuur tijdens de kinderyoga?

Voor meer informatie over het organiseren van een kinderyoga les of workshop voor een kinderfeestje kun je me mailen via dit  contactformulier. Ook als je graag eerst meer informatie wil over de kinderyoga of de tieneryoga.

Meer weten of een Kinderyoga & tieneryoga les volgen?

Wil je meer weten over de yogales of een yogales volgen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Over the flower of life

The flower of life heeft als doel om te ondersteunen bij gezondheid en algeheel welbevinden door het toepassen van acupressuur therapie, massage yoga en stoelmassage in Amsterdam (en omgeving).
We werken met Young Living oliën en -voedingssupplementen voor energie en ontspanning.

Lidmaatschap bij Young Living

Meer weten?