lavendel oogkussen

ontspannen met een eigen lavendel oogkussen

Als ik mijn yogalessen eindig met de eindontspanning bied ik mensen vaak ook een lavendel oogkussen aan. Een heerlijk klein kussentje voor je ogen wat zorgt voor een ontspanning van het gezicht maar ook van het gehele lichaam. Lavendel heeft namelijk een kalmerend effect. Er zit lijnzaad in de oogkussens waardoor deze goed naar de ogen meevormen. De oogkussens worden gebruikt voor lavendel aromatherapie en dus ook regelmatig na een yoga les.

Omdat iedereen eigenlijk deze kussens gebruikt en deze niet iedere week schoongemaakt worden dacht ik, eigenlijk is het veel fijner en ook nog eens hygiënischer als je je eigen oogkussen hebt. Mensen zijn ook al gewend hun eigen yogamat mee te nemen, waarom dan niet een eigen oogkussen? Daarnaast kun je het  dan ook nog heerlijk thuis gebruiken na een eigen yogales. Of als je bijvoorbeeld niet kan slapen. Ook dan helpt de lavendel om in slaap te komen.

Het idee ontstond bij mij om zelf met leuke stofjes eigen variaties te maken. En nog eens heel erg leuk om te doen. Naar de markt gegaan om leuke stofjes te kopen en vervolgens eigen labeltjes besteld. Mijn moeder was zo lief om me te helpen met het maken van de kussentjes. En het eindresultaat mag er wezen, als zeg ik het zelf. Vind ze erg leuk geworden.

vulling oogkussen

De lavendel oogkussens zijn gevuld met aromatische organisch lijnzaad (vlas) en lavendel (organische bloemen).
De binnenstof en de buitenstof zijn beide 100% katoen en kunnen dus ook makkelijk gewassen worden.

extra tip

Als je het oogkussen even wat koelt dan kun je daarmee ook de ogen, nek en schouders lekker afkoelen. Dat kun je doen door zo’n kussen minimaal 10 minuten in de vriezer te leggen, of een paar uur in een plastic zak, waarbij het soepel en zacht blijft en een koel element toevoegt aan je ontspanningsbelevenis. Als de koelte minder wordt kun je het kussen omdraaien, waardoor je nog wat langer kunt genieten van de koelte.

Naast de ontspanning die het geeft in zijn algemeenheid kun je het kussen ook gebruiken bij hoofdpijn of gespannen spieren. Gebruik van het kussen laat de ogen ontspannen, daarnaast kunnen ook de wenkbrauwen, jukbeenderen en slapen meer ontspannen.

je eigen oogkussen?

Wil je nu ook wel je eigen lavendel oogkussen? Ze zijn te koop voor 15.- per stuk exclusief verzendkosten.
Mail me op info@the-flower-of-life.nl of stuur een berichtje via het contactformulier en ik zorg dat het oogkussen zo snel mogelijk bij jou op de mat ligt. Zodat ook jij heerlijk thuis en na een les kan ontspannen met je eigen oogkussen.

Deel dit bericht op social media!

Lidmaatschap bij Young Living

Meer weten?