aromayoga bij Yoga Etten-Leur

Zondag 18 februari 2018 was the flower of life te gast bij Margot Dullaert van Yoga Etten-Leur.
Aromayoga tijdens een 2 uur durende workshop in combinatie met yin yoga houdingen.

mediatie onderweg

De dag begon met een prachtige zonsopgang en vorst op het gras. Een genot om in alle stilte dus vanuit Amsterdam naar Etten Leur te rijden. En me in de auto al voor te bereiden op een mooie workshop.

Bij aankomst werd ik verrast door de ruimte. Yoga Etten-Leur is een prachtige studio gelegen op zolder van de Bischopslaan 54 in Etten Leur. Ze hebben 2 mooie zalen waar de lessen worden gegeven en ik mocht neerstrijken in de kleine zaal.

wat is aromayoga?

Regelmatig organiseer ik workshops aromayoga met diverse thema’s op diverse locaties. Zo kan het een restorative les zijn die op loslaten zit of een detox les of misschien juist wel een actieve hatha les. Voordat we de olie gaan gebruiken is er eerst een kleine uitleg over de olie. Wat voor werking heeft de olie en waar kun je de olie allemaal voor gebruiken. De meeste essentiële oliën zijn voor meerdere dingen te gebruiken en daarmee leuk om te weten waar je een olie naast de yoga en meditatie ook allemaal voor zou kunnen gebruiken. Tijdens de workshop kies ik een aantal oliën uit die goed bij het thema passen. Zo heeft lemon bijvoorbeeld een detox effect en is dus goed om in te zetten voor een detox aroma workshop.  Aan het einde van deze aromayoga workshop ga je helemaal ontspannen weer naar huis.

aroma detox yoga

Thema deze ochtend was detox. Yin houdingen met daarnaast het gebruik van een aantal oliën die ervoor zorgen dat het lichaam nog meer kan loslaten en reinigen. Denk bijvoorbeeld aan de olie Di-Gize en lemon.

De Di-gize olie is een mix van enkelvoudige oliën die het spijsverteringstelsel ondersteunen. Het kan ook worden gebruikt als een voedingssupplement dat een waardevol hulpmiddel kan zijn voor allerlei spijsverteringproblemen en bij de ondersteuning van een gezonde spijsvertering. Ook is het gunstig bevonden in het verteren van giftig materiaal. Het is gebleken dat de olie, bij mens en dier parasieten kan verwijderen, wanneer de olie onder de voeten word aangebracht.

Eerder noemde ik hierboven al de lemon, een olie die bij velen ook bekend staat als natuurlijk detox middel. Zelf drink ik iedere ochtend een glas water met een druppel lemon erin. Lemon is een olie met het vermogen om gifstoffen te verwijderen van elk deel van het lichaam. Dat geldt ook voor het haar, hoofdhuid, spijsvertering en de nieren, enz. Het is daarnaast een krachtige bron van vitamine C, de belangrijkste vitamine voor de weerstand.  De olie kan bijvoorbeeld ondersteunen bij griep en verkoudheid, zijn sterke antibacteriële en antivirale werking maakt hem tot een ideaal middel om de atmosfeer in bijv. een ziekenhuiskamer te desinfecteren. De olie is stimulerend, verfrissend en desinfecterend, in de diffuser zorgen een paar druppels al voor een frisse, schone atmosfeer. Lemon olie werkt ook als een reiniger van het bloed.


Het was een heerlijke ochtend waarbij iedereen na de workshop nog een ontspannend cadeautje mee naar huis mocht nemen. De reacties waren positief en daar geniet ik dan enorm van.
Zondag 17 juni komt er een vervolg en mag the flower of life weer een aroma yoga workshop geven. Ik kijk er nu alweer naar uit. Mocht je mee willen doen, aanmelden kan via Yoga Etten-Leur.
Met strakblauwe lucht en de zon reden we weer terug naar Amsterdam waar we nog een heerlijke middag hadden met nog steeds de heerlijke geur van de olie om ons heen.

meer weten over essentiële oliën?

Heeft bovenstaande informatie je nieuwsgierig gemaakt en wil je meer over het gebruik van essentiële oliën weten? Lees verder voor meer info over de olie.
Zou je wel eens een olie uit willen proberen? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer over het gebruik en de voordelen.

aromayoga workshop organiseren?

Zou jij ook wel eens een aromayoga workshop in jouw studio willen organiseren?
We komen graag naar je toe of helpen je zelf deze workshop te organiseren. Voor meer info kun je contact met ons opnemen. Wil je liever gewoon een keer deelnemen aan een workshop? Bekijk dan de workshops die er binnenkort georganiseerd worden.

Deel dit bericht op social media!

Lidmaatschap bij Young Living

Meer weten?