Essentiële oliën

essentiële oliën: de kracht van moeder natuur

Essentiële oliën zijn al heel erg oud, al zo’n 5000 jaar geleden wist men wat men allemaal met deze oliën kon doen. In de tijd dat er alleen nog maar bloemen en planten waren, werden deze gebruikt voor allerlei kwaaltjes maar ook voor bijvoorbeeld gezichtsverzorging en voor speciale rituelen. Door de therapeutische werking van deze bloemen of planten kon men dit als medicijn gebruiken. Essentiële oliën of etherische oliën gemaakt van planten, bomen en bloemen met ieder zijn eigen werking.

Tegenwoordig gebruiken we nog maar weinig van deze producten omdat de schappen in de winkels vol staan met andere producten, veelal met toevoeging van synthetische middelen. Hoe mooi dat langzaam de etherische oliën toch weer terug komen in menig huishoudens maar ook op het werk of tijdens het sporten.  Zelf ondervinden we dagelijks wat de oliën allemaal voor ons doen en leven we hiermee een gezond leven. En dat is wat we graag met anderen willen delen. Hoe fijn als we moeder natuur met z’n allen weer meer gaan inzetten om een gezond leven te leiden.

Wat zijn essentiële oliën nu eigenlijk?

Essentiële olie is een natuurlijk product, recht van moeder natuur. Young living heeft deze oliën volgens een speciaal proces bewerkt en vervolgens prachtig verpakt. Zodat wij deze voor allerlei doeleinden kunnen gebruiken. Wist je dat een heleboel olien ook ingezet kunnen worden bij dieren? Deze olie heeft mij inmiddels al zo veel gebracht en daarom delen we dat graag met iedereen. Wat is er nu mooier om de producten uit moeder natuur te gebruiken in je huis en je verzorging van geest en lichaam.

essentiele olien van young living bij the flower of lifeWat maakt de olie van Young Living nou zo speciaal?

Young Living produceert essentiële oliën van therapeutisch niveau. Hiermee wordt bedoeld dat zij daadwerkelijk ondersteunend kunnen zijn aan je algehele welzijn. Young Living stelt hoge eisen aan haar productieproces om de beste oliën te kunnen produceren. Alleen hierdoor kunnen zij de kwaliteit bieden die zij voor ogen hebben; puur, hoog in therapeutische waarde en zonder genetische manipulatie of schadelijke chemicaliën.

Young Living hanteert het Seed to seal beleid. Seed to seal betekent dat het hele proces van zaadje tot aan het verzegelen van de flesjes in eigen beheer is. Alle producten worden streng gecontroleerd door henzelf en derden.

Nu denk je waarschijnlijk maar ik kan toch overal een olietje kopen, misschien wel een stuk goedkoper? Ja klopt er zijn een heleboel aanbieders op de markt maar meestal is de olie niet 100% essentieel. Deze olie is prima te gebruiken voor de geur maar de therapeutische kwaliteit heb je dan niet. En daarom kies ik heel bewust voor de oliën van Young Living.

Ben je benieuwd naar de therapeutische werking van een olie? Of zou je meer informatie willen hebben hoe je deze mooie olien in je dagelijks leven kan integreren? Stuur ons dan een mail . We delen onze liefde voor de olie graag met iedereen.

Liefde voor olie en yoga