yogavakantie mei 2017

In mei dit jaar organiseerde the flower of life haar 1e yogavakantie van dit jaar.  Aan boot dit keer weer 10 enthousiaste dames die graag een weekje yoga wilden doen en daarnaast kwamen om te ontspannen en opladen. Het is altijd weer een verrassing wie er mee gaan en zo leuk om weer nieuwe mensen te leren kennen. Iedere reis ontstaan er ook weer mooie vriendschappen tussen mensen en dat is ook bijzonder om te zien.

De dag begon iedere dag met een hatha yoga les, rustig de dag starten met de zon op ons hoofd. Langzaam spieren weer opwarmen en fris de dag beginnen. Om vervolgens wel verdiend te genieten van een heerlijk ontbijt! Yoghurt, muesli, iedere dag een ander eitje en natuurlijk alle Turkse heerlijkheden als kaas, olijven en verse jam. Iedere ochtend is het weer een feestje, keer op keer. Vervelen doet dit eten mij nooit.

yogacruise mei 2017 met the flower of life

Je kan weer helemaal opladen tijdens deze yogavakantie

Na het ontbijt was er nog tijd voor een heerlijke duik in het verfrissende water voordat we weer vertrokken naar een andere prachtig blauw baai. Gedurende de dag is er alle tijd om lekker te kletsen, te zonnen op het zonnedek, een goed boek te lezen of te genieten van een heerlijke massage. Iedere keer weer dat ik hier ben geniet ik zo van de mooie natuur en de ongerepte baaitjes die hier te vinden zijn. En ik heb deze reis nu al een aantal keren gedaan op de Captain Jack maar toch zie ik iedere keer weer nieuwe mooie plekjes en laat de kapitein me weer verbazen over hoe prachtig Turkije toch is. Zo zonde dat er veel negatief nieuws is en mensen dit land laten liggen. De natuur, de bemanning en de vriendelijkheid en service maken deze reis mede zo speciaal.

the flower of life in Symi during the yogacruiseHalverwege de week hebben we de oversteek gemaakt naar Griekenland. Daar hebben we het prachtige Simi bezocht, en nog een aantal andere mooie plekjes zoals St George Bay. Yoga op de kade zorgde ervoor dat we gespot werden door een fotograaf die foto’s maakt van het eiland. Leuk dat the flower of life yoga zo vastgelegd wordt ook in Griekenland.

En naast de heerlijke BBQ’s op de boot met verse vis en andere mediterraanse heerlijkheden werd er ook dit jaar onder de sterrenhemel weer een dansje gedaan en werden alle spieren nog een keer goed los gemaakt :-).

Yin yoga, partner yoga en aroma yoga in de middag

Aan het einde van de middag als de lichamen lekker opgewarmd waren, was er een rustige yin yoga les, partneryoga of aroma yoga. Iedere middag weer een andere les. Rustige yin yoga waarbij we het bindweefsel losser maken. Gezelligheid en meer speelsheid met de partneryoga en nieuw dit jaar de aroma yoga. Een zachte hatha yoga in combinatie met essentiële oliën. Zo mooi om te zien hoe de oliën je in de oefeningen nog dieper kunnen laten ontspannen of juist de spieren extra helpen te ontspannen.

yin yoga met the flower of life yogareizen                              partneryoga tijdens de yogacruise met the flower of life

Het was heerlijk om te zien hoe er mooie gesprekken ontstonden, mensen af en toe ook even hun eigen plekje zochten als ze daar behoefte aan hadden en er ook een avond heerlijk gefeest werd. Iedereen had het goed naar zijn zin. Wat wil je nog meer? Het is altijd raar om na een week elkaar weer gedag te zeggen. Met enthousiasme en opgeladen stapte iedereen weer van boord. Ik hoop tot volgend jaar dames!

zonsondergang tijdens de yin yoga met the flower of life yogareizen                              yin yoga tijdens zonsondergang met the flower of life

Wil je ook mee op een yogavakantie met the flower of life?

Heb je ook zin om mee te gaan? In september dit jaar maken we nog een mooie yogareis, dit keer weer naar de 12 eilanden. We bezoeken dan de mooie dorpjes Gocek en Fethiye bijvoorbeeld. Kijk hier voor meer info over de yogavakantie die we voor september 2017 nog op de planning hebben staan. Stap aan boord van Captain Jack Yachting en laat je een week verwennen met yoga, heerlijk eten en super service.

En ben je benieuwd naar de reacties van een aantal deelnemers? Lees hier hun ervaring over de yogavakantie.

Deel dit bericht op social media!

Lidmaatschap bij Young Living

Meer weten?