the flower of life

Even voorstellen

Mijn naam is Leontine Denisse en ik woon in Amsterdam. In 2010 ben ik gestart met yoga.
Door te hard werken, te veel stress en te weinig aandacht voor mijn lichaam, was ik uitgeput. Met yoga heb ik de balans teruggevonden.
Ik voel nu veel beter aan waar mijn lichaam behoefte aan heeft. De eerste vijf jaar heb ik zelf yogalessen gevolgd en van diverse yogavakanties genoten. In februari 2014 volgde ik in India een week lang yogalessen. Ik kreeg daar goede uitleg over wat de oefeningen met je lichaam doen. Daar wilde ik meer over weten. Vooral yin yoga vond ik interessant.
Ik merkte dat ik baat had bij deze vorm van yoga. Het stelt mij in staat om de rust terug te vinden. Om alle drukte van het dagelijks leven naast me neer te leggen.

the flower of life - Yin yoga

Opleiding Yin yoga teacher

Ik ben op zoek gegaan naar een yogaopleiding om meer verdieping te vinden in wat yoga allemaal doet voor je lichaam.
In oktober 2014 startte ik met de yin yoga teacher training aan de Nieuwe Yoga School van Johan Noorloos in Amsterdam. Deze opleiding heb ik met succes afgerond.
Tijdens de opleiding leerde ik vooral veel over het menselijk lichaam en dat ieder mens anders is. Met die insteek geef ik ook les. Ik help iedereen graag om het beste uit de les te halen. Of dat nu gaat om het krijgen van rust, verdieping of loslaten. Iedereen krijgt de ruimte en kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. In dezelfde tijd kwam het idee voor een sabbatical.

Kinderyoga

Ik wilde graag terug naar India om meer yogaervaring op te doen. In februari 2015 vertrok ik. Een maand lang verbleef ik bij Ashiyana waar ik nog een opleiding volgde, gericht op de klassieke hatha yoga. Deze opleiding rondde ik in maart af, blij met nog meer kennis op zak. Met deze kennis startte ik in juli 2015 met lesgeven bij Studio da Vasco. In 2016 ben ik gestart met een opleiding kinderyoga bij Helen Purperhart aan de Jip en Jan academie. Deze opleiding heb ik begin januari afgerond. Naast de all round kinderyoga opleiding heb ik ook een opleiding aerial yoga gevolgd bij Aerial Yoga Nederland. En prachtige opleiding waarbij je yoga beoefend met doeken.

In juni 2017 heb ik in Italië  yin medicine 1 en 2 van Bivag gevolgd. Een prachtige opleiding met assistent yin yoga, shiatsu massage, cranio sacraal en functionele osteopathie. Deze opleiding heeft me geraakt en ik vind het prachtig om te zien wat voor mooie resultaten je kan bereiken met 1 op 1 assistend yin lessen. Hie ga ik de komende tijd dus mee aan de slag.

In 2018 heb ik mijn kennis verder mogen uitbreiden met restorative yoga fundamentals 1 en 2. Daarnaast heb ik bij Bivag Yin 3.3. gevolgd.

Op dit moment geef ik les bij Tula Amsterdam en Centrum Heartful in Loenen. Daarnaast val ik regelmatig in op locaties in Amsterdam en Amstelveen.

Yogareizen

Naast het geven van yogalessen in Amsterdam, organiseer ik yogareizen. Ik ben enthousiast geraakt door een reis die ik eerder zelf had gemaakt. In september 2015 heb ik voor het eerst zo’n yogareis georganiseerd. Een week lang op een prachtig houten schip in Turkije, twee keer per dag yoga en de rest van de dag genieten van de prachtige omgeving, goed gezelschap en geweldig eten. Een week waarbij je met je lichaam bezig bent en heerlijk kunt ontspannen.
Voor 2019 staan er een tweetal reizen gepland, kijk voor meer informatie op mijn pagina yogareizen.