oogkussens voor yoga en meditatie

Ontspannen met een lavendel oogkussen

Tijdens de eindontspanning van mijn yogalessen laat ik de deelnemers altijd genieten van een lavendel oogkussen op hun ogen. Dit zorgt ervoor dat zowel het gezicht, als het hele lichaam ontspant. Lavendel zorgt namelijk voor een kalmerende en rustgevende werking.

Maar omdat de oogkussens in een yogaschool door iedereen gebruikt worden, leek het mij een fijner en hygiënischer idee als je een eigen oogkussen hebt. Vanuit dat idee ben ik mijn eigen oogkussens gaan maken om deze aan te bieden tijdens mijn workshops. Yogi’s zijn al gewend hun eigen mat mee te nemen of handdoek, waarom dan niet een eigen oogkussen? En je kan je oogkussen lekker mee naar huis nemen en deze thuis ook gebruiken. Bijvoorbeeld als je niet kan slapen of als je last van hoofdpijn hebt, de lavendel kan je hiermee helpen te ontspannen.

Lavendel oogkussens voor Yoga en Meditatie in diverse printjes

Gevuld met lijnzaad en lavendel

De lavendel oogkussens zijn gevuld met aromatische organisch lijnzaad (vlas) en lavendel (organische bloemen).
De binnenstof en de buitenstof zijn beide 100% katoen en kunnen dus ook makkelijk gewassen worden.

Oogkussens met leuke printjes

Standaard kleurtjes vinden we iets te saai, daarom maken we onze oogkussens in leuke dessins. Op dit moment zijn de kussens verkrijgbaar in 3 verschillende prints, maar we zijn druk bezig om dit uit te breiden. Benieuwd welke prints er binnenkort bij komen? Vanaf half november zullen ze terug te zien zijn op onze website.

Yoga en meditatie oogkussen - oud roze geometrie

1. oud roze geometrie

€ 15.-

exclusief verzendkosten

Yoga en meditatie oogkussen - groen – grijs geometrie

2. groen – grijs geometrie

€ 15.-

exclusief verzendkosten

Yoga en meditatie oogkussen - groen – grijs stip

3. groen – grijs stip

€ 15.-

exclusief verzendkosten

Bestellen?

Wil je zelf een oogkussen bestellen? De oogkussens zijn te koop voor € 15.- per stuk, exclusief verzendkosten. Geef bij je bestelling aan welk oogkussen je graag wilt hebben.

Stuur een mailtje

Na je bestelling ontvang je een mail met verdere informatie en gaan wij aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw oogkussen zo snel mogelijk bij jou thuis is.

Win-actie! Maak kans op een lavendelolie roller!

Bestel je een oogkussen gedurende de maanden maart en april dan maak je kans op een handige roller met lavendelolie. Zo kun je ook op de plekken waar je je oogkussen niet kan gebruiken toch lekker ontspannen.

Hoe werkt het?

1. bestel een oogkussen gedurende de maanden maart of april 2020
2. deel een foto van je gekochte oogkussen op facebook of instagram met de hashtag  #thefloweroflife
3. volg ons op Instagram of like onze Facebookpagina.

lavendelolie roller van the flower of life

Leuke tip: Stop je oogkussen 10 minuten in de vriezer

Als je het oogkussen even wat koelt dan kun je daarmee ook de ogen, nek en schouders lekker afkoelen. Dat kun je doen door zo’n kussen minimaal 10 minuten in de vriezer te leggen, of een paar uur in een plastic zak, waarbij het soepel en zacht blijft en een koel element toevoegt aan je ontspanningsbelevenis. Als de koelte minder wordt kun je het kussen omdraaien, waardoor je nog wat langer kunt genieten van de koelte.
Naast de ontspanning die het geeft in zijn algemeenheid kun je het kussen ook gebruiken bij hoofdpijn of gespannen spieren. Gebruik van het kussen laat de ogen ontspannen, daarnaast kunnen ook de wenkbrauwen, jukbeenderen en slapen meer ontspannen.