Meten is weten

Jouw welzijn op nummer 1?

Ken je dat gevoel dat je niet lekker in je vel zit, maar dat je niet weet waar het vandaan komt? Of wil jij er dit jaar alles aan doen om lekkerder in je vel te zitten, zowel lichamelijk als mentaal? Dan is de gezondheid en welzijn check een ideale tool voor jou! Door middel van een zyto scan ( ‘eenvoudige’ handscan) wordt het lichaam doorgemeten. Vervolgens krijg jij een uitgebreid rapport waarbij te zien is waar jouw systeem uit balans is. Ik ga met dit rapport aan de slag en geef je uitgebreide informatie over hoe essentiële oliën je het beste kunnen ondersteunen bij de vraagstukken die op dit moment bij jouw spelen. 

Hoe werkt zo'n scan?

De Zyto scan wordt gedaan door het zogenaamde Zyto kompas. Je legt je hand op de scanner en vervolgens  meet de schommeling in de elektrische geleiding van de huid en scant je lichaam op 76 punten. Deze worden biomarkers genoemd. Het is als het ware of de Zyto scan vragen stelt aan je lichaam en luistert naar de antwoorden die het lichaam geeft. 

De biomarkers worden vervolgens weergegeven in of rondom een cirkel met rode en groene puntjes. Het midden van de cirkel is je kern, zoals het zou moeten zijn. Het streven: alle puntjes binnen de grenzen, maar dat gebeurt maar zelden. Vaak worden er rode puntjes weergegeven buiten de buitenste cirkel. Deze geven aan wat er in jouw lichaam uit balans is en aandacht nodig heeft. Hoe meer de puntjes naar het midden van de cirkel staan, hoe meer je bij je kern bent (beter in balans bent).

De Zyto scan is een momentopname. Hij meet dus hoe je lichaam op dit moment reageert. Kom je een week later, dan kan deze compleet anders zijn. Op basis van de uitslag van de biomarkers wordt er een rapport opgemaakt die aangeeft met welke essentiële oliën en/of supplementen je deze biomarkers weer binnen de grenzen kunt laten vallen.

Zyto scan - the flower of life Amsterdam

Zyto Balance voor meer inzicht over Welness & levensstijl

Naast de “normale” Zyto compass scan bieden we ook de Zyto Balance aan. Er wordt dan niet op 76 punten doorgemeten of ze in balans zijn, maar 198 punten!!! Wat de Compass kan, kan de Balance ook alleen nog uitgebreider. Buiten de standaard scan (Compass), zitten er ook een Wellness en levensstijl scan in. De Wellness scan geeft info over 4 belangrijk lichaamssystemen en inzicht over je levensstijl. 

Waarom deze 4 Lichaamssystemen? 
Of je nu ziek bent, je probeert ziekte te voorkomen of de overall gezondheid en fitness te verbeteren, het is belangrijk om te evalueren hoe deze systemen er voor staan. Als één of meerdere van deze systemen niet in balans zijn, beïnvloedt dit ook andere systemen waardoor een ketting reactie en negatieve spiraal ontstaat die grote invloed kan hebben op de totale gezondheid. 

De lichaamssystemen die worden doorgelicht zijn:

 1.  Het ontgifting systeem
 2. Spijsvertering systeem
 3. Hormonaal/ endocriene systeem
 4. Immuunsysteem

De levensstijl scan geeft info over:

 1. Dieet/ voeding
 2. Vocht huishouding
 3. Ontstekingen
 4. Mentale en emotionele stress
 5. Slaap
 6. Chemicaliën stress

Daarnaast scant de scan welke 5 andere natuurlijke therapieën zouden kunnen aanslaan. Mega bijzonder en mooi.

Wat ik vooral heel erg mooi vind, is dat specifieke negatieve emoties benoemd worden die de systemen uit balans kunnen brengen (bij iedereen is dit anders). Zelfs met een uitgebreide anamnese is dit lastig zo specifiek te achterhalen.

 

Verbeter je welzijn met de ZytoScan en Yoga

Ik bestudeer de resultaten van de scan en maak een rapport voor jou waarin ik essentiële oliën combineer met Yoga houdingen. Hierdoor kun jij op een laagdrempelige manier aan de slag met jouw welzijn. Loop jij ook met bepaalde emotionele, lichamelijke of spirituele vraagstukken rond of kan je kind misschien een extra steuntje in de rug gebruiken en sta je open voor deze zachte manier van natuurlijke ondersteuning met essentiële olie, dan kan deze scan een waardevolle bijdrage voor je zijn! 

Hoe werkt de Zyto scan?

Benieuwd naar hoe deze techniek werkt? Bekijk dit Engelstalige filmpje. Zij laten zien hoe een scan in zijn werk gaat. 

Opties van de Zyto scan

Standaard Zyto Compass scan

(alleen mogelijk als je al klant bent)
 € 35,= inclusief afdruk scan en protocol.
Bij het eerste consult ontvang je een informatieboekje

Uitgebreide Zyto Balance scan

€70,- inclusief uitleg, scan verslag en protocol 
Duur: maximaal 1,5 uur. Je ontvangt achteraf een uitwerking van de scan van 18 tot 20 pagina’s. Exclusief essentiële oliën en of natuurlijke producten.

Let op! De Zyto Balance scan is een Gezondheids – en Welness scan en stelt geen diagnose, identificeert, of behandelt geen ziekte of medische conditie en is nooit een vervanging voor professioneel medische advies.

Boek een Zyto scan

Zyto compass scan

35
00 per sessie
 • duur : 60 minuten

Zyto balance scan

70
00 per sessie
 • duur : 90 minuten

3 Zyto balance scans

180
00 pakketprijs
 • duur : 90 minuten

disclaimer

De Zyto scan stelt geen diagnose, maar kan als ondersteunend alternatief gebuikt worden. We zijn geen arts en stellen dan ook geen diagnose. We geven geen medisch advies en schrijven ook geen medicatie voor.  Bij medische klachten of gebruik van medicatie raden we dan ook altijd aan om eerst een arts te raadplegen voordat je de oliën van Young Living gaat gebruiken. De oliën van Young Living zijn veilig om te gebruiken, maar het is altijd goed bij medische klachten dit in overleg te doen.

Lidmaatschap bij Young Living

Meer weten?